1. Verhalen uit Oldenzaal

  Onze favoriete decemberuitjes

  Geschreven door

  Miranda

  De decembermaand staat altijd in het teken van Kerst & sfeer. Heb jij er ook al zoveel zin in? De gezelligheid, de kerstverlichting en natuurlijk de allerleukste uitjes.

 2. Midwinterhoornwandeling met een verhaal

  Op zondag 27 november start de adventsperiode en dat betekent dat de midwinterhoorn van de spijker gehaald mag worden. De donkere dagen voor de kerst kunnen juist heel gezellig zijn. Zekers wanneer je de bijzondere klanken van de midwinterhoorn weer hoort. De Midwinterhoornwandeling met een verhaal is al lang een bijzonder event in Oldenzaal. Wandel je ook mee?

 3. Kerstmarkt Oldenzaal: Oldenzaal in Kerstsfeer

  Kraampjes gevuld met overheerlijke lekkernijen, behorend bij Kerst. Ijssculpturen, een vorm van beeldhouwkunst waarbij met ijs de mooiste kunstwerken worden getoverd. En...bijzondere steltlopers die de straten vullen met gezelligheid. Ben je er ook bij?

 4. Concert in Kerstsfeer

  Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor is een gemengd kerkkoor en bestaat uit 74 leden. Het koor heeft een omvangrijk repertoire van verschillende bekende componisten.

 5. Stadswandeling bij Kaarslicht

  Samen met de gids ga je op pad om op diverse plekken een verhaal te horen van een historische personage uit de 18e eeuw. Zij nemen je mee in hun deel van het verhaal van Oldenzaal.

 6. De IJsbaan!

  Vier weken ijsplezier onder de Plechelmus! Evenals vele voorgaande jaren zal de ijsbaan op het Plechelmusplein komen.

 7. Kerstboom Versier Wedstrijd

  Maak jij de mooiste? De kerstbomen (2,5 meter) kunnen worden opgetuigd op 8, 9 of 10 december tussen 09:00 - 17:00 uur. Door de hele binnenstad komen kerstbomen te staan, die versierd mogen worden. Er is een leuke groepsprijs die jullie natuurlijk willen winnen!

 8. Kerstfair

  Met diverse koren, modeshow van mode blauw, marktkraampjes en lekkernijen, gezellige afterparty bij hotel het Landhuis.

 9. De enige echte midwinterhoornwandeling in Twente

  De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling wordt al ruim 37 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de klanken van de midwinterhoorn verzorgd door 27 blaasgroepen.

 10. Verlichte midwinterhoornwandeling in Losser

  Op vrijdag 23 december 2022 is er in Losser een verlichte wandeling van circa 3 kilometer met onderweg o.a. een kerstverhaal, demonstratie midwinterhoornblazers, op bezoek bij de kerstman, chocolademelk of glühwein en een warm hapje.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Sfeervolle Kerstconcerten op prachtige plekken

  Geschreven door Miranda
 2. Ondernemer in de spotlight

  NIEUWE plek voor GOLDY STORE in Oldenzaal

  Geschreven door Miranda
 3. Nieuws & Tips

  Week 2 Winter Winactie | Yesssss......cadeautjes, cadeautasjes, cadeaubonnen. Het is weer …

 4. Nieuws & Tips

  Week 1 Winter Winactie | De 1e ronde,....de 1e ronde.....van de Winterwinactie! Gefeliciteerd …

Tip je vrienden

facebook twitter