Nieuws & Tips

Oldenzaalse Vrijwilligersprijs 2022

Leestijd 2 minuten 177 x bekeken

Op maandag 28 november 2022 zijn de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen weer uitgereikt in Oldenzaal. Tijdens een bijeenkomst vanuit Stadstheater de Bond zijn de winnaars in het zonnetje gezet.

De Zonnebloem afdeling Oldenzaal wint de Gouden Boeskool! De winnaar van de Gouden Boeskool 2022 is De Zonnebloem afdeling Oldenzaal. De Zonnebloem is een van de negen voorgedragen organisaties die in de race waren om de prijs te winnen. De Zonnebloem had de voorkeur van de vijfkoppige jury vanwege hun inzet van vrijwilligers voor mensen met een fysieke beperking uit de Oldenzaalse samenleving. 70 jaar lang zetten vrijwilligers zich belangeloos in voor mensen met een fysieke beperking uit de Oldenzaalse samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid, bezoeken mensen thuis of organiseren gezellige activiteiten, zoals de actie ‘Zon in de schoorsteen’. Andere zeer gewaardeerde en genomineerde organisaties zijn De Missietent en het project Automaatje van Impuls.

De prijs voor Bijzondere Vrijwilliger 2022 is dit jaar toegekend aan Metin Tomakin. Metin Tomakin, vrijwilliger bij de Voedselbank Oost Twente, heeft een fysieke beperking maar dat is voor hem geen belemmering om actief te zijn. Metin’s tomeloze inzet is een bron van inspiratie voor andere vrijwilligers. Metin weet met zijn brede ervaring vier verschillende uitgifteteams aan te sturen met een combinatie van humor, grote sociale betrokkenheid, respect maar ook vasthoudendheid naar de verschillende vrijwilligers. Hij is een voorbeeld hoe je met kracht en doorzettingsvermogen veel kunt betekenen voor anderen. Dat hij dit doet ondanks zijn beperking maakt het nog meer bijzonder. Andere kanshebbers voor de prijs waren Bennie Nordkamp (o.a. BoesCoolFit) en Jos Elbersen (o.a. Vincentius, Huttenkloas, ZVV de Esch, Oldenzaal Promotie).

Oldenzalers konden dit jaar ook stemmen op hun favoriete inzending. Met 30,9% van alle stemmen is Jos Elbersen de winnaar van de Publieksprijs geworden. Jos is secretaris en chauffeur bij Vincentius, barkeeper, lid kledingcommissie en begeleider van het jeugdteam van de week bij Voetbalvereniging de Esch. Jos draait trainingsactiviteiten bij Skills2score en traint keepers bij de Keepersschool. Hij is ook inzetbaar als (toren-)gids bij Oldenzaal Promotie en treedt op als Huttenkloas bij de wandeling bij Kaarslicht. Andere genomineerden waren Metin Tomakin en de Zonnebloem afdeling Oldenzaal.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Maaike Rödel en bestaan uit een bokaal, bloemen en een geldprijs in te zetten voor de vrijwilligers en/of de organisatie. Wij feliciteren alle winnaars van harte en hopen dat ze hun goede werk nog lang kunnen voortzetten.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  De leukste picknickplekken in Oldenzaal

  Geschreven door Wieke
 2. Nieuws & Tips

  Nieuwsbrief juni 2023

  Geschreven door Marieke
 3. Nieuws & Tips

  Agenda juni 2023: De zomer lacht naar jou!

  Geschreven door Wieke
 4. Nieuws & Tips

  5 tips voor een zonnig en ontspannen Pinksterweekend in Oldenzaal

  Geschreven door Marieke

Tip je vrienden

facebook twitter