Verhalen uit Oldenzaal

De bibliotheek, vroeger en nu

Leestijd 2 minuten 249 x bekeken

Vraag een willekeurige voorbijganger naar de Bibliotheek en je hoort: boeken! Lezen! Lenen! En dat hoort absoluut bij de Bibliotheek, nog steeds.

Maar ‘boeken, lezen, lenen’ – dat is niet meer het hele verhaal. De Bibliotheek is tegenwoordig een ontmoetingsplek. Een plek om te werken, studeren en leren. Een plek voor praktische hulp. En een plek om je te laten inspireren.

Lezen en schrijven

Even een schrikbarend cijfer: 25% van de kinderen komt met een taalachterstand van de basisschool. Ze kunnen niet goed genoeg lezen en schrijven. Daardoor hebben ze een veel grotere kans om later tegen problemen aan te lopen bij zaken als werk, inkomen en levensgeluk. Pre­ventie is belangrijk. Lezen is belangrijk. Daarom is de Bibliotheek al actief vanaf de basisschool. Aansprekende boeken en 15 minuten vrij lezen per dag maken een wereld van verschil in het latere leven.

Bibliotheek Oldenzaal
Bibliotheek Oldenzaal

Taal en digitaal

De Bibliotheek biedt een plek voor ieder­een die praktische hulp nodig heeft of nieuwe vaardigheden wil leren. Je kunt je Nederlands verbeteren. Computercursus­sen volgen. Er zijn taalcafés en spreek­uren voor hulp bij brieven, formulieren en afspraken met de overheid. Je kunt hulp krijgen met jouw DigiD of bij het aanvragen van toeslagen en het doen van belastingaangifte.

Voor en van iedereen

Bovenal is de Bibliotheek een openbare plek voor iedereen. Voor een kop koffie, een goed gesprek of het lezen van een tijdschrift. Voor een fijne werk­ of stu­dieplek. Voor het vinden van informatie en hulp. Voor activiteiten, workshops en lezingen. De Bibliotheek is een huis van verhalen. Om verhalen van anderen te horen of dat van jezelf te vertellen. De Bibliotheek staat midden in de samenle­ving. De Bibliotheek is ook van jou. Dus heb jij een verhaal te vertellen? Laat je dan horen!

https://www.bibliotheekoldenzaal.nl

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen?

Klik hier voor het gehele voorjaars Cultuurmagazine Oldenzaal.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Voordat het zover is! To-do list voordat het Pasen kan beginnen....

 2. Nieuws & Tips

  Oldenzaalse weken. YESS van 22 april t/m 7 mei is er weer van alles te doen in Oldenzaal!

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Echt alles zat mee! Het weer, de bezoekers, de leuke modellen...!

 4. Ondernemer in de spotlight

  Stagiaire Wieke

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter