Verhalen uit Oldenzaal

Lynn ontdekt de gitaar. BoesCoolTuur is de culturele tak van de onafhankelijke stichting BoesCoolFit.

Leestijd 2 minuten 456 x bekeken

BoesCoolTuur is de culturele tak van de onafhankelijke stichting BoesCoolFit. Samen met het Oldenzaalse basisonderwijs en de culturele aanbieders zorgt BoesCoolTuur voor een groot cultureel aanbod voor kinderen van groep 1 t/m 8.

Jong geleerd is oud gedaan. Lynn Spijker (10) is via BoesCoolTuur begonnen met gitaarles bij Kaliber Kunstenschool. Deze nieuw ontdekte hobby vindt ze ontzet­tend leuk en ze vertelt ons hoe de lessen bevallen.

Gitaar via boescooltuur

Lynn is dus op vroege leeftijd begonnen met gitaarles. Ze vertelt: ‘Ik ben tien jaar en ik houd van turnen en zingen. Eerst had ik blokfluitles samen met wat jon­gere kinderen, maar dat vond ik minder leuk.’ Via school kwam ze in aanraking met BoesCoolTuur, een stichting die basisschoolleerlingen kennis laat maken met de Oldenzaalse cultuursector. Lynn: ‘Ik kreeg een folder mee en daar ston­den allemaal dingen in die je kon doen. Gitaar leek me wel leuk. Ik heb toen een paar lessen gehad in een groepje. Nu heb ik duo­les, met een vriendin. Dat is leuk.’ ‘Het is wel een beetje moeilijk. ‘Ik leer nu de gitaar kennen, maar heb nog niet echt een liedje gespeeld.’ Ik ken één liedje uit mijn hoofd, niet de noten. Dat is advo­caatje. Die ken ik al helemaal. Nu leer ik van papier spelen.’

Blij gevoel in mijn buik

Lynn is enthousiast over haar gitaarles. Ze vertelt: ‘Als ik ga spelen, krijg ik een heel fijn gevoel in mijn buik. Ik word dan heel blij. Als het moeilijk is, is het een soort van uitdaging. Daar houd ik wel van.’ Op de vraag of ze ook gaat optreden, knikt ze ja. ‘Misschien met mijn vriendin. Dat lijkt me leuk.’ Lynn zit niet stil, want naast gitaarles heeft ze ook zangles.

Ze wil uiteindelijk een liedje van zangles op de gitaar leren. ‘Dat zou handig zijn, want dan kan ik het combineren.’ Ze heeft ook al geprobeerd om tegelijk te zingen en te spelen en dat viel best mee. Lynn is erg blij met haar gitaarlessen en is klaar om nog meer te leren over het prachtige instrument. Wil jij net als Lynn lessen volgen bij Kaliber? kaliberkunstenschool

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen?

Klik hier voor het gehele voorjaars Cultuurmagazine Oldenzaal.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Voordat het zover is! To-do list voordat het Pasen kan beginnen....

 2. Nieuws & Tips

  Oldenzaalse weken. YESS van 22 april t/m 7 mei is er weer van alles te doen in Oldenzaal!

 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Echt alles zat mee! Het weer, de bezoekers, de leuke modellen...!

 4. Ondernemer in de spotlight

  Stagiaire Wieke

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter