1. 0/22
  '

  Nieuws & Tips

  Oldenzaalse weken, 22 april t/m 7 mei. YES! Er is weer van alles te doen in Oldenzaal!

  Vervelen in de meivakantie? Dat is zeker niet nodig! Er zijn genoeg leuke uitjes om je de gehele vakantie te vermaken. Zo neemt Sammy jou graag mee op pad door het mooie Twente. Er is van alles te doen voor kids, ouders, opa's en oma's. Ben jij er ook bij?

 2. 22/22

  22.

  Dé dag van de Oldenzaalse vlag

  Hang de Oldenzaalse vlag uit! Zullen we vandaag met z'n allen even laten zien hoe TROTS we zijn op ons Stedke? Dit doen we door middel van de Oldenzaalse vlag uit te hangen.

  Laten we vandaag Oldenzaal in het blauw en geel kleuren. Hang jij de vlag ook uit?

 3. 21/22

  21.

  Escape uit Oldenzaal

  Dit is toch té leuk! Speel de Escape Tour en ontsnap uit Oldenzaal. Hoe? Los de raadsels op en vind de oplossing. Maak jij de leukste en origineelste foto van je team, en wie weet win jij dan nog een extra prijs! Kosten: €29,95 per groep 2-4 personen

 4. 20/22

  20.

  Beklim de toren!

  Want wat een mooie manier om te genieten van het uitzicht over Twente. Er is veel te zien, zoals het kasteel van Bad Bentheim. Onder begeleiding van een gids beklim je de 234 treden. Geniet na de torenbeklimming van een heerlijk kopje koffie bij een van de horecagelegenheden.

 5. 19/22

  19.

  Verken jij de stad met het hele gezin?

  Kom dan Oldenzaal ontdekken onder begeleiding van een stadsgids! Al wandelend kom je langs de prachtige St.Plechelmusbasiliek en zie je nog veel meer Oldenzaalse historische gebouwen. In de meivakantie is er elke dinsdag- en vrijdagmiddag een stadswandeling voor gezinnen. De kids krijgen een bingokaart om tijdens de wandeling op zoek te gaan naar de mooiste plekjes van Oldenzaal.

 6. 18/22

  18.

  Ett'n Haal'n op de Pedaal'n met Sammy

  'Ett'n Haal'n op de Pedaal'n met Sammy, is een speciale korte, culinaire kinderfietstocht door het prachtige Twentse landschap.

 7. 17/22

  17.

  Stoepkrijt wedstrijd

  Doe mee en win!
  Stroop je mouwen op en kleur mee! Op woensdag 26 april en vrijdag 28 april kun je mee doen aan de stoepkrijt wedstrijd. Maak in het centrum van Oldenzaal een mooi kunstwerk en maak kans op een toffe prijs. Kom met je vriendje(s), ouders, opa en of oma een mooie tekening maken. Krijt mee en maak Oldenzaal een stuk kleurrijker!

 8. 16/22

  16.

  Stap op de fiets!

  Lekker fietsen door de natuur van Twente en heerlijk genieten op een terrasje. Er is volop keuze uit diverse routes. Want wat hebben wij veel zin in het voorjaar! Onder het getjilp en gezang van vogels kan er volop genoten worden van het Twentse landschap. Wij kijken uit naar een zonnige meivakantie met veel fietsplezier!

 9. 15/22

  15.

  Vossenjacht

  Ben jij een echte speurneus en spot jij alle vossen in het centrum van Oldenzaal? Op dinsdag middag 2 mei kan de zoektocht beginnen. Doe jij gezellig mee?

 10. 14/22

  14.

  Hulsbeek wandeling bij Kaarslicht

  Er ligt veel geschiedenis verborgen op Het Hulsbeek. Ga mee in het verhaal van de eeuwenoude historie. De wandeling bij Kaarslicht is een ware beleving.

 11. 13/22

  13.

  Sammy in de Jungle

  Ga mee op pad met Sammy.Verdien stickers door leuke en spannende opdrachten uit te voeren. Los de raadsels op of maak een mooie kleurplaat in het Sammy boekje.
  Spot Sammy in de Jungle!

 12. 12/22

  12.

  Sammy schatkaart route

  Sammy neemt je graag mee op pad door het centrum van Oldenzaal. Heb jij je al wel eens afgevraagd waarom er een steen op de Groote Markt staat? Dit kom je allemaal te weten tijdens de ' Sammy schatkaart route'.

 13. 11/22

  11.

  Versier je eigen taart

  Wat gaaf! Altijd al jouw eigen taartje willen versieren? Zaterdag 22 en 29 april kan dat bij bakkerij Olde Keizer in Oldenzaal! Je wordt ontvangen met een heerlijk glaasje drinken en wat lekkers. Daarna mag je de koksmuts op zetten en kun je beginnen met het versieren van je eigen taartje. Zien wij jou?

 14. 10/22

  10.

  Fiets- of wandelrondje Oldenzaal

  Zin om erop uit te gaan met de fiets?

  Fiets een rondje Oldenzaal langs acht natuurgebieden.Het is een fietsroute die je langs de markegrens van Berghuizen voert. Deze historische grens is gemarkeerd door Markestenen. Deze route kun je ook wandelen.

 15. 9/22

  9.

  Sammy speurtocht door Oldenzaal

  Ben jij een echte speurneus? Weet jij antwoord te geven op de vragen die Sammy stelt? De gehele meivakantie hangen er in de etalages van Oldenzaal posters met vragen. Beantwoord de vragen en wie weet win je een leuke prijs.

  Ga op pad door Oldenzaal en WIN!

 16. 8/22

  8.

  Workshop tapasplank branden

  Dit is super leuk! Kom jij een workshop volgen hoe je een tapasplank brandt? Maak een leuke borrelplank met een eigen gegraveerde tekst. In de meivakantie is deze workshop te volgen bij de Tourist Info.
  Zien wij jou?
  Ps: We gaan niet de plank maken zoals op de foto. We maken uiteraard een veel mooiere tapasplank.

 17. 7/22

  7.

  Maxima's Night Out

  Waag een dansje op de dansvloer of swing en zing lekker mee! Voor een prachtige koningsnacht hoef je Oldenzaal niet uit. Ben jij erbij?

 18. 6/22

  6.

  Koningsdag

  Er is weer van alles te beleven en toe doen in Oldenzaal! Koop wat leuks bij de kleedjesmarkt of doe mee met een van de toffe activiteiten.
  Vier Koningsdag in Oldenzaal!

 19. 5/22

  5.

  Fiets door het textielverleden van Oldenzaal

  Stap op de fiets en maak een heerlijke tour. Fiets je een prachtige route rondom Oldenzaal. Op zoek naar het textielverleden.

 20. 4/22

  4.

  Sammy in het Sagenland

  Beleef de leukste avonturen met Sammy in het Sagenland. Is het slecht weer en weet je niet wat je moet doen? Dan is dit de perfecte tip! Tijdens deze autoroute kom je langs de mooiste plekjes van Twente. Onderweg kunnen de kids een auto bingo doen of een leuke kleurplaat tekenen. Onderweg zijn er leuke plekken waar je kunt stoppen voor een hapje en drankje of een leuke activiteit. Kortom dit is echt heel erg gaaf om te doen!

 21. 3/22

  3.

  Happen en Stappen

  Wil je lekker eten, een gezellige dag hebben en Oldenzaal op een verrassende manier verkennen? Met het arrangement "Happen en Stappen" heb je drie in één!
  Op drie verschillende locaties in Oldenzaal krijg je achtereenvolgens een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Na elke gang verken je een stukje Oldenzaal om vervolgens weer heerlijk aan tafel te gaan voor het volgende gerecht.

 22. 2/22

  2.

  Ett'n haal'n op de pedaal'n

  "Ett'n haal'n op de Pedaal'n" is Twents en de letterlijke vertaling in het Nederlands is "eten halen met de fiets". Je fietst door het prachtige landschap van Noordoost-Twente en onderweg stap je even af voor een heerlijk gerecht op verschillende locaties.
  Deze route is te fietsen in 3 stops en 5 stops.

 23. 1/22

  1.

  Stadswandeling o.l.v. een gids

  Oldenzaal is een middeleeuwse bisschopsstad met als centrum de indrukwekkende 12e eeuwse Plechelmusbasiliek. Het is een Hanzestad en was vroeger in Twente de poort naar Deventer, Zwolle en het Duitse Westfalen. Net als Deventer en Zwolle werd Oldenzaal in de 17e eeuw een vestingstad. Het werd een stad achter poorten, muren, wallen en grachten; veroverd en belegerd door Geldersen, Spanjaarden, Geuzen en Münsterse troepen.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Winnaars Winter Win Actie Week 1

  Geschreven door Wieke
 2. Typisch Oldenzaal

  Het Hulsbeek in Oldenzaal: unieke parkachtige omgeving

  Geschreven door Marieke
 3. Nieuws & Tips

  Sharon Wessels per 1 december de nieuwe Centrummanager in Oldenzaal

  Geschreven door Marieke
 4. Nieuws & Tips

  Agenda december 2023

  Geschreven door Wieke

Tip je vrienden

facebook twitter