Ondernemer in de spotlight

HET LEVEN IS NET ALS IJS, GENIET ERVAN VOORDAT HET SMELT!

Geschreven door

Marieke

Leestijd 2 minuten 1238 x bekeken

Vrijdag 26 mei was het eindelijk zover: Van der Poel IJs opende zijn deuren in Oldenzaal. Met Matthijs Fabels aan het roer op zo’n toplocatie kan dit alleen maar een succes worden!

Hoe het ooit begon
Matthijs liep als klein jongetje al rond in de ijsmakerij van Van der Poel. Doordat zijn vader daar werkte, raakte hij op jonge leeftijd al gefascineerd door ijs. Niet alleen om op te eten, maar ook om het zelf te maken. Als klein kereltje mocht hij helpen met lepeltjes klaarleggen, hoorntjes uitpakken en natuurlijk het testen van het ambachtelijk gemaakte ijs. Toen hij op 14-jarige leeftijd een bijbaan zocht wist hij dan ook gelijk: ik ga solliciteren bij Van der Poel.

IJsjes maken en verkopen is elke dag een feest
Hij begon in Hengelo in de spoelkeuken, maar al snel mocht hij daar ook de bestellingen rondbrengen, zelf ijsjes maken en werd hij een vast gezicht in de ijssalon. Een jonge kerel met een frisse en open uitstraling, helemaal passend bij het concept van Van der Poel. En ook nu vindt hij dat heel belangrijk voor zijn eigen ijssalon. Het is een feest om elke dag ijsjes te maken en deze te verkopen aan blije mensen. Met mijn team wil ik dit feestje uitstralen en niet alleen dat ijsje verkopen, maar ook ons enthousiasme. Want niks is fijner dan een blije en tevreden klant!

IJssalon van der Poel
De ijssalon in Oldenzaal heeft 15 tot 20 zitplaatsen en naast alle overheerlijke ijsjes, kun je er ook milkshakes, ijscoupes, ijsstaarten en diverse soorten (ijs)koffie krijgen. Als je Matthijs vraagt welk ijsje je moet nemen, dan zal hij je absoluut een hoorntje met een bolletje monchou ijs en wat slagroom adviseren. Dit is namelijk het lievelingsijsje van Matthijs zelf! Maar natuurlijk kun je uitgebreid de tijd nemen om zelf een keuze te maken uit het overheerlijke aanbod aan ijs.

En twijfel je welke smaak je moet kiezen? Dan zien Matthijs en zijn team je graag een volgende keer terug. Hij heeft namelijk zo’n 35 verschillende smaken ijs in zijn vitrine liggen, dus 35 keer een goede reden om een bezoekje te brengen aan IJssalon Van der Poel (Bisschopstraat 42).

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Oldenzaalse huiskamers als podium voor talent

 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Agenda oktober 2023: kermis, twentse week, workshops en meer.....

  Geschreven door Wieke
 3. Verhalen uit Oldenzaal

  Agenda oktober 2023: kermis, herfst, halve marathon en meer

  Geschreven door Wieke
 4. Ondernemer in de spotlight

  Experience Beauty: De nieuwe aanwinst voor winkelcentrum De Vijfhoek!

  Geschreven door Marieke

Tip je vrienden

facebook twitter