Glimlach van Oldenzaal
Proef de Twentse gastvrijheid op de Oldenzaalse warenmarkt!
- Leestijd 2 min
- Gelezen 4757 keer
Er zijn van die plekken waar de tijd lijkt stil te staan, waar oude tradities nog springlevend zijn en waar het hart van de lokale gemeenschap klopt. De Oldenzaalse warenmarkt is zo'n magische plek. Met haar unieke karakter, het Twents dialect dat je overal hoort, de gezelligheid en de overvloed aan verse producten, is de markt een ware schat in het hart van de stad.
Eeuwenoude traditie
Wist je dat de warenmarkt in Oldenzaal stamt uit het jaar 1049? Best bijzonder als je bedenkt dat Oldenzaal de tweede stad in Nederland is die marktrechten kreeg. Vandaag de dag is de Groote Markt iedere maandagmiddag en zaterdag het decor van handelslieden. Handel drijven is slechts onderdeel van wat zich hier afspeelt. Gastvrijheid en gezelligheid voeren de boventoon. Kortom: een heerlijke plek om samen te komen en de tijd even stil te laten staan.
Puur genieten
Rustig rondslenteren langs de kraampjes voor een tas met verse groenten, een plakje kaas of mandarijntje proeven, heerlijke hapjes uitzoeken voor bij de borrel of genieten van een krokant lekkerbekje. Dat is puur genieten op de Oldenzaalse warenmarkt. Maar ook: even bijkletsen in de rij voor een lekker stukje kip en een beetje dollen met elkaar. Een rondje over de markt is typisch zo’n bezoekje waar je met plezier naar uitkijkt.
A'j plat könt proat'n, mö'j ’t nich loat'n
‘Hoest dan?’, ‘Heanig an’, ‘Good goan!’; op de Oldenzaalse warenmarkt overheerst het Twents dialect. Bovendien word je altijd begroet met een grote glimlach. Dat is gastvrijheid op en top! Het Twentse noaberschap dat proef je hier. Aandacht voor elkaar, even de tijd vergeten en ontsnappen aan alle hectiek van de dag… Die beleving is alleen al goud waard!
Klant is koning
Op kwaliteit en service wordt niet bespaard. De klant is koning en dat merk je aan alles. Marktkooplui die voor dag en dauw naar de veiling rijden. Sfeervol ingerichte kraampjes. Een bosje bloemen dat klaar staat als men uitgewinkeld is. Even helpen als iemand slecht ter been is. Dat maakt het verschil. En dit is ook één van de redenen waarom de Oldenzaalse warenmarkt zo veel trouwe bezoekers kent.