navigatie overslaan

Typisch Oldenzaal

De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2860 keer
  • Geschreven door Susanne

Zodra je het horecaplein van Oldenzaal opkomt, zie je gelijk: dit is het gezelligste plein van onze stad! Een verzameling van knusse cafés, sfeervolle restaurant, monumentale panden én heerlijke terrassen maken de Groote Markt tot een geliefde plek.

Een biertje drinken met vrienden, gezellig mensen kijken of een hapje eten met je gezin? Hier zit je altijd goed. In deze 'huiskamer' van Oldenzaal voelt iedereen zich thuis. Helemaal tijdens De Boeskool is Lös en de Oldenzaalse Carnaval.

He’j ’t al heurd?

Heeft iemand een nieuwe liefde of een andere baan? Dan hoor je hier. Evenals de laatste roddels uit de stad. ‘Ons-kent-ons’ overheerst op dit horecaplein. Vergelijk het met een dorpse sfeer in een levendige stad. Dit is het kloppend hart van Oldenzaal. Hier lucht je je hart na een pittige week, hier vier je het kampioenschap met je voetbalteam, hier loop je zomaar een oude bekende tegen het lijf. Het gevoel van saamhorigheid is nergens anders zo groot!

Unieke sfeer

Het is best bijzonder dat zo’n relatief kleine stad zo’n levendig horecaplein kent. Een bezoekje aan het horecaplein is dan ook puur genieten. Wat is er mooier dan mensen te zien flaneren in hun mooiste outfit, even te zwaaien naar een bekende die voorbij fietst of kinderen te zien spelen rondom de eeuwenoude marktsteen? En dat alles vanaf een heerlijk (verwarmd) terras met uitzicht op het ´Lood’n Bonneke´ van onze prachtige Plechelmus Basiliek!

Warm welkom

Niet alleen de kleinschaligheid, maar ook de gastvrijheid maakt deze plek tot ‘the place to be’. De Oldenzaalse horecaondernemers staan erom bekend dat ze alles uit de kast halen. Dat zie je terug in de hele stad. Verse producten, een gevarieerde menukaart, een sfeervolle inrichting en zeker niet onbelangrijk: altijd die glimlach op hun gezicht!

Genieten van een versgemalen koffie, een lokaal biertje én alles wat zich hier afspeelt? Ervaar het zelf op het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

Markt 19
Markt 19

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Susanne

Susanne is een echte levensgenieter. Altijd op zoek naar iets te doen of te beleven. In Oldenzaal verveelt zij zich nooit en dat maakt haar zo gelukkig. Anderen inspireren met verhalen over deze fantastische plek, is haar passie sinds ze in 2002 hier kwam wonen. Haar hart ligt bij dit ‘Stedke van Plezeer’ en dat merk je aan alles!