Nieuws & Tips

Shop&Go parkeerplaatsen in Oldenzaal: een halfuur gratis parkeren

Geschreven door

Marieke

Leestijd 1 minuten 617 x bekeken

Wie even snel met de auto naar de binnenstad wil, hoeft vanaf november 2023 op 5 verschillende locaties in de stad het eerste halfuur geen parkeergeld te betalen. Per locatie zijn er namelijk twee Shop & Go parkeerplaatsen gecreëerd.

In totaal gaat het dus om 10 Shop&Go parkeerplaatsen. Deze zijn op de volgende 5 plekken te vinden: Ganzenmarkt, hoek Steenstraat-Westwal, hoek Deurningerstraat-Vestingstraat, hoek Vestingstraat-Nagelstraat, hoek Oostwal-Bisschopstraat.

De Shop&Go parkeerplaatsen zijn herkenbaar door een bord met een P en het teken voor een parkeerschijf. Om de parkeervakken is een blauwe rand aangebracht. Er moet dus een parkeerschijf worden gebruikt op de Shop&Go parkeerplaats. Let op: het is maximaal een half uur gratis parkeren. Heb je meer dan een half uur nodig, verplaats dan je auto naar een betaalde parkeerplaats.

Het zijn ‘groene’ parkeerplaatsen. Door het groen is er minder kans op hittestress, want groen straalt minder warmte uit dan stenen. Daarnaast wordt het wateroverlast beperkt, doordat regenwater beter de bodem in kan zakken en niet hoeft te worden afgevoerd via het riool. Het water dat de grond in trekt, blijft beschikbaar voor perioden van droogte.

De Shop&Go parkeerplaatsen is één van de acties uit het actieprogramma van de Stadsnoabers. Aan de hand hiervan willen zij de binnenstad aantrekkelijker en gastvrijer maken. De Shop&Go parkeerplaatsen worden mede gefinancierd door de provincie Overijssel.

Deel dit artikel met vrienden

Marieke

Marieke komt van oorsprong uit Losser, maar woont nu al 20 jaar in Boeskoolstad. Echter is ze al haar hele leven te vinden in Oldenzaal en heeft de stad met de blauw gele kleuren en de mooie Plechelmustoren altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Niet gek dus, dat Oldenzaal uiteindelijk haar thuis is geworden.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Ondernemer in de spotlight

  "Ondernemer" in the spotlight

  Geschreven door Marieke
 2. Op eigen wijze

  Twentse paastradities: zo vieren Tukkers pasen in de dorpen.

 3. Typisch Oldenzaal

  Carnaval in Oldenzaal betekent veel meer dan gewoon een feestje!

  Geschreven door Susanne
 4. Ondernemer in de spotlight

  Ondernemers in de spotlight!

  Geschreven door Marieke

Tip je vrienden

facebook twitter