Typisch Oldenzaal

Het Hulsbeek in Oldenzaal: unieke parkachtige omgeving

Geschreven door

Marieke

Leestijd 2 minuten 459 x bekeken

Plotsklaps realiseer ik me dat mijn vooringenomen mening bijgesteld moet worden. Het Hulsbeek is een park in Oldenzaal, maar het voelt meer dan prettig aan. Fantastisch zelfs. Aan alles is gedacht, de wandelaar, de fietser (mountainbiker), de strandganger maar ook kun je er paardrijden in de manege of kamperen. Een echt park, maar dan wel in een unieke Twentse omgeving.

Natuurlijk heb ik de kinderen weleens meegenomen naar Avatarz, het klimparadijs voor kinderen en volwassenen. En ook de ‘houten’ speeltuin met diverse uitdagingen zoals bruggetjes over het water en hanginstrumenten hebben we weleens bezocht. Maar nu ik sinds kort het ‘rondje Hulsbeek’ als vast hardlooprondje in mijn route heb, word ik iedere keer verrast door de mogelijkheden.

Het Recreatiepark Het Hulsbeek is een prachtige plek om te wandelen. Vanaf Avatarz wandel je zo het heidegebied in. Midden over het ‘oude’ kerkepad van Deurningen naar Oldenzaal. Om niet veel later langs een camperplek te komen. Dicht bij de camping is een aanlegsteiger om het water in te springen. Lijkt je dat niet heerlijk ’s morgens vroeg? Aan de rand van dit gebied zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Bijvoorbeeld Zorgvillapark Eureka, camperpark Hulsbeek en Buitenplaats Erve Hulsbeek.

Een echte Springertuin.
Meer dan honderd jaar geleden is deze tuin aangelegd direct naast het Hulsbeek. Een heus paradijsje, ingericht door de bekende tuinarchitect Leonard Springer. De vijver die is gevuld met waterlelies en er omheen lopen allemaal ronde paden. Het lijkt net een levendig schilderij met de mooiste kleuren.

Molens
Vroeger waren er in deze omgeving diverse watermolens. Hiervoor is een prachtig monument ingericht. De restanten van de watermolen, die nog duidelijk zichtbaar in de beekbodem aanwezig zijn, zijn toegankelijk gemaakt met een molenbrug over de beek, een molenrad van staal met een diameter van 4 meter. En een molencirkel met twaalf Bentheimerstenen, met elk een verwijzing naar een molen uit de rijke molenhistorie van Oldenzaal.

Wandeling: Rondje Oldenzaal. Meer weten? Klik hier

Deel dit artikel met vrienden

Marieke

Marieke komt van oorsprong uit Losser, maar woont nu al 20 jaar in Boeskoolstad. Echter is ze al haar hele leven te vinden in Oldenzaal en heeft de stad met de blauw gele kleuren en de mooie Plechelmustoren altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Niet gek dus, dat Oldenzaal uiteindelijk haar thuis is geworden.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Ondernemer in de spotlight

  "Ondernemer" in the spotlight

  Geschreven door Marieke
 2. Op eigen wijze

  Twentse paastradities: zo vieren Tukkers pasen in de dorpen.

 3. Typisch Oldenzaal

  Carnaval in Oldenzaal betekent veel meer dan gewoon een feestje!

  Geschreven door Susanne
 4. Ondernemer in de spotlight

  Ondernemers in de spotlight!

  Geschreven door Marieke

Tip je vrienden

facebook twitter