navigatie overslaan

Typisch Oldenzaal

Sardinewinkel wint tijdens geslaagde en zonovergoten editie Oldenzaal Proeft 2024.

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 437 keer
  • Geschreven door Marieke

Oldenzaal is gezellig en bourgondisch en is niet voor niets de glimlach van Twente. En dit werd op zondag 26 mei, tijdens de tweede editie van Oldenzaal Proeft, nog maar weer eens extra bevestigd.

De Stadstuin in het centrum van Oldenzaal werd omgetoverd tot een gezellig foodtruckfestival. De veelal lokale deelnemers stalden hun foodtrucks uit, kramen werden omgebouwd in kleurrijke thema’s en direct vanaf het begin kon iedereen aan de slag. Veel bezoekers bezochten gelijk om 11.00 uur Oldenzaal Proeft en natuurlijk was het heerlijke weer en de stralende zon hier debet aan. De eerste kopjes koffie en taartjes werden genuttigd, kinderen die lekker aan het kleuren waren of van een heerlijk ijsje smulden.

Rond de middag vulde de Stadstuin zich meer en meer en werd er volop geproefd van de diverse gerechtjes, die aangeboden werden. Kleedjes in het gras, nacho’s, borrelplanken, pincho’s in combinatie met de lekkerste drankjes. De DJ die op de achtergrond heerlijke zomerbeats draaide. Kortom: Oldenzaal Proeft op zijn best!

Rond 14.00 uur werd de spanning voor de deelnemers opgeschroefd, toen de drie koppige jury, bestaande uit Davey Roord (chefkok Dorset), Evelien Zinkweg (wethouder Gemeente Oldenzaal) en Bas Wolters (directeur Oldenzaal Promotie) hun signature dish kwamen proeven. Want ook deze editie was er weer voor één deelnemer ‘De Gouden Garde’ te winnen. Hierbij werd er beoordeeld op smaak en presentatie. Dit jaar hadden alle deelnemers zo goed uitgepakt, dat de jury spontaan besloot om drie prijzen uit te reiken. Om 16.00 uur werden de winnaars bekend gemaakt en dit jaar is De Sardinewinkel, door zijn presentatie, originaliteit en creativiteit, de grote winnaar van de Gouden Garde 2024. Maar ook Blend & Bite Foodtruck viel in de prijzen door hun enthousiasme en leuke foodtruck. En mocht Wild Bijzonder vissen zich bij de winnaars aansluiten, vanwege de lekkerste zalmburger die er maar is!

Het was een middag waarbij jong en oud genoot. Waarbij elke deelnemer zich van zijn beste kant liet zien. En waar er echt bij iedereen een grote glimlach te zien was. Op naar de derde editie van Oldenzaal Proeft!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Marieke

Marieke komt van oorsprong uit Losser, maar woont nu al 20 jaar in Boeskoolstad. Echter is ze al haar hele leven te vinden in Oldenzaal en heeft de stad met de blauw gele kleuren en de mooie Plechelmustoren altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Niet gek dus, dat Oldenzaal uiteindelijk haar thuis is geworden.