Nieuws & Tips

Ontmoeten en verbinden op nieuw buitenpodium

Leestijd 2 minuten 2332 x bekeken

12 juni is de nieuwe muziekkoepel in ontmoetingspark Stakenkamp, Oldenzaal geopend. Een plek waar podiumkunst de toeschouwers ontmoet en verbindt, volgens Hans Renshof. Hans maakt deel uit van de programmeringscommissie voor de muziekkoepel

Gastvrij huis

De nieuwe muziekkoepel moet een huiskamergevoel oproepen, met regelmatig mooie activiteiten en evenementen. Hét culturele buitenpodium van Oldenzaal. Hans geeft aan dat de koepel als een gastvrij huis moet voelen voor spelers en bezoekers, die plek biedt voor culturele voorstellingen. “Denk aan acteren, schrijven, zingen en muziek maken. De ambities komen op straat en interactie met publiek is hier makkelijk.”

Bijzonder gesteente

De basis van de muziekkoepel is gebouwd met bijzondere stenen. Deze zes stenen zijn namelijk gemaakt in 2013 tijdens de Nationale Metsel- en Voegwedstrijden die werden gehouden in Oldenzaal. Dit is vervolgens door Stichting Muziekkoepel Oldenzaal afgemaakt tot officiële muziekkoepel. Een stukje geschiedenis vastgelegd in het culturele buitenpodium. Daarnaast kunnen bezoekers tijdens optredens van een drankje genieten bij boerderij Stakenboer, naast de koepel. Ook is er een speeltuin waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

Lokale Ziggodome

Hans ziet de koepel als een plek voor lokale artiesten, waar ze hun eigen Ziggodome kunnen creëren. Hij vertelt wat de koepel voor hem als inwoner van Oldenzaal betekent: “Muziek verbindt groepen mensen en zorgt voor gedeelde emotie. Verschillen in achtergrond worden over het algemeen volledig vergeten. Muziek is per definitie levendig en brengt gezelligheid. Het creëert ontmoeting en verbinding.” Dat is voor hem belangrijk.

Actief in cultuur

Zelf heeft Hans een belangrijke binding met muziek en zang. Hij heeft klarinet gespeeld en heeft bijgedragen aan verschillende culturele activiteiten, zoals het Cultureel Festival Losser en Halloween op Erve Kraesgenberg. Hij heeft niet echt een duidelijke smaak voor cultuur of muziek. Dit is juist heel divers. “Ik houd van Mnozil Brass, Di-rect, harmonieorkesten. Heel verschillend.”

Programma

De koepel biedt plek voor wel vijftig muzikanten, dus aan ruimte ontbreekt het niet. Verder heeft de koepel mooie faciliteiten zoals een elektriciteitskast en verdeeldozen. Handig voor de optredens. Het nieuwe bestuur is druk bezig met het maken van de programmering. Deze is binnenkort te vinden op hun website: muziekkoepeloldenzaal.nl

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Sfeervolle Kerstconcerten op prachtige plekken

  Geschreven door Miranda
 2. Ondernemer in de spotlight

  NIEUWE plek voor GOLDY STORE in Oldenzaal

  Geschreven door Miranda
 3. Nieuws & Tips

  Week 2 Winter Winactie | Yesssss......cadeautjes, cadeautasjes, cadeaubonnen. Het is weer …

 4. Nieuws & Tips

  Week 1 Winter Winactie | De 1e ronde,....de 1e ronde.....van de Winterwinactie! Gefeliciteerd …

Tip je vrienden

facebook twitter