Wandelen

Het Wandelnetwerk Twente beslaat de mooiste wandelroutes, wandelpaden en lange-afstandswandelingen van Twente. In totaal 3500 kilometer aan wandelroutes is aaneengeknoopt tot een wandelnetwerk.

Alle routes zijn tweezijdig bewegwijzerd met vierkante houten palen waarop de kleuren van de rondwandelingen en de 'Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) zijn aangebracht. Onderweg is het mogelijk om bij een genummerde keuzepuntpaal over te stappen op een route met een andere kleur.

In totaal zijn er 1.275 van deze keuzepunten. Op die manier zijn routes eindeloos met elkaar te verbinden. Ommetjes, half- en heeldaagse wandelingen, meerdaagse tochten of thematische routes: het kan allemaal. Ook bijna alle doorgaande LAW's zijn in het wandelnetwerk opgenomen.

Het Wandelnetwerk Twente is zo groot dat er liefst vijf overzichtskaarten zijn uitgebracht. Elke kaart geeft een kwart van het wandelnetwerk weer. Voor wandelingen in Oldenzaal en omgeving kun je gebruikmaken van de kaarten van Oost-Twente en Stedenband Twente, maar ook de andere kaarten zijn te verkrijgen bij Tourist Info Oldenzaal en in onze webshop.

Wil je het Wandelnetwerk Twente online bekijken? Klik dan hier
Je kunt hier ook online je eigen routes maken.

Tip je vrienden

facebook twitter