JW Racerhuis

Welkom in het monumentale J.W. Racerhuis, in Oldenzaal beter bekend als ‘De Sociëteit’. Een historisch rustpunt aan de Marktstraat in een soms hectisch Oldenzaal en een sfeervol decor voor een huwelijk, feestje, vergadering of andere bijeenkomst.

Dit gebouw was de woning van de Oldenzaalse rechtsgeleerde mr. Jan Willem Racer. Hij woonde hier van 1736 tot 1816. Als vooraanstaand patriot keerde hij zich samen met o.a. de Zwollenaar Joan Derk van de Capellen tot den Pol tegen de Twentse Drosten diensten, die zwaar drukten op de Twentse boeren. J.W. Racer was tevens een tijd lang burgemeester van Oldenzaal.

Het Racerhuis is deel opgetrokken in vakwerk en deelsbepleisterd. De achtergevel dateert uit 1613. Momenteel is het gebouw in gebruik als Groot Sociëteit en werd daarvoor aangekocht in 1898 voor fl. 5.500,- Tot op heden worden er nog bijeenkomsten gehouden voor de leden van de "Soos".

Het Koetshuis is een klein stadsboerderijtje, waarvan de vakwerkconstructie grotendeels bewaard is gebleven. De sfeervolle keuken bezit nog kiezelstenen als vloerbedekking, ook is er nog een origineel weefkamertje.

Veel meer dan zomaar “iets laten komen”

Natuurlijk komt de culinaire kwaliteit van het J.W. Racerhuis graag naar jou toe, zowel voor een privé als zakelijke aangelegenheid. Denk bij het laatste aan een lunch, buffet of bittergarnituur in jouw bedrijf of andere locatie. Professioneel verzorgd en discreet uitgeserveerd.

Kwaliteit boven alles!

Hun filosofie op het gebied van kwaliteitscatering klinkt eenvoudig: zorg dat je gasten het aan niets ontbreekt, waar ze zich ook bevinden. Desgewenst realiseren zij de thematische aankleding van jouw locatie met gevoel voor smaak en stijl.

Meer weten?

Maak een afspraak voor een kennismaking en proef het verschil tussen zomaar “iets laten komen” en het J.W. Racerhuis.

Of bekijk de website www.jwracerhuis.nl/nl/

Openingstijden

Geopend op afspraak


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter