Activiteiten

Stadswandeling door het centrum van Oldenzaal

Deze wandeling neemt je mee terug in de geschiedenis. De wandeling door het Oldenzaalse centrum is circa 2 km lang en duurt ongeveer een uur. Beginpunt is bij de Tourist Info in de Grootestraat.

Oldenzaal is een middeleeuwse bisschopsstad met als centrum de indrukwekkende 12e eeuwse Plechelmusbasiliek. Het is een hanzestad en was vroeger in Twente de poort naar Deventer, Zwolle en het Duitse Westfalen. Net als Deventer en Zwolle werd Oldenzaal in de 17e eeuw een vestingstad. Het werd een stad achter poorten, muren, wallen en grachten; veroverd, belegerd en gebrandschat door Geldersen, Spanjaarden, Geuzen en Münsterse troepen.

Elke woensdag tot en met zaterdagmiddag kun je om 13:00 uur deelnemen aan de stadswandeling onder leiding van een gids. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info voor €4,95 p.p. (voor kinderen t/m 14 jaar voor €2,95).

Deze rondleiding kan voor groepen ook buiten deze tijden geboekt worden. Een leuk idee voor een buurtfeest, familiedag of een gezellige middag uit. Bij de Tourist Info kun je een reservering maken (minimaal 1 uur van tevoren) voor een stadswandeling door het centrum van Oldenzaal onder leiding van een gids. Dit kan in de winkel zelf, maar ook via telefoonnummer 0541-514023.

Combiticket:
Je kunt de torenbeklimming of stadswandeling uitbreiden met een bezoek aan het Palthehuis. Kosten: € 7,95 per volwassene en € 5,95 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthe Huis en een kopje koffie of thee bij de lokale horeca)

Tip je vrienden

facebook twitter