Arrangement op maat

Deze fietstocht staat helemaal in het teken van de textiel in Oldenzaal en De Lutte. Deze plaatsen hebben enorm veel profijt gehad van de industriële revolutie.

Elke donderdag organiseren wij van Oldenzaal Promotie een Routextiel fietstocht.

De fietstocht

De fietstocht is 30 km lang en middelzwaar. Op de route waan je je in de 19e en 20e eeuw en fiets je in kleine groepen onder leiding van een enthousiaste gids deze tocht. Van daaruit voert de tocht onder andere langs het Kalheupinkpark, Tankenberg, Lutterzand, Paasberg en de vele villa´s en landgoederen van de vroegere textielbaronnen.

Textielfamilies

Verwonder je over de grote invloed van de textielfamilies. Zij zorgden voor werk en woningen. Arbeiders konden zich ontwikkelen en ontspannen door middel van sport, muziek en toneel. De omgeving van Oldenzaal en De Lutte kreeg mede dankzij deze families een betoverd parklandschap. Deelname is op eigen risico.

Kosten

De kosten bedragen € 17,95 per persoon incl. fietstocht onder leiding van een gids, koffie met wat lekkers (gebak of broodje), een kleine versnapering voor onderweg en het glossy bewaarboekje met algemene informatie omtrent de fietstocht.

Aanmelden

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen per gids. Graag 2 dagen van tevoren aanmelden bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 in Oldenzaal, telefonisch via 0541-514023 of via de mail info@oldenzaalpromotie. Vol = Vol

Starten kan tussen 09:30 uur tot 14:30 uur.

Tip je vrienden

facebook twitter