Hoge Venterink

Vanuit de lucht houden bosvogels, als de tjiftjaf, vink, groene specht en de glanskop het natuurgebied in de gaten. Door het bos loopt een beekje, aan de waterkant voelen de groene kikker, de kamsalamander en de watersalamander zich thuis.

Het bos is met zijn fraaie loofbomen, zijn tapijt van bosanemonen in het voorjaar en de vele bosvogels een aantrekkelijk wandelgebied.

Op de voormalige graslanden heeft Natuurmonumenten graszoden afgegraven en boomsoorten geplant die hier van nature thuishoren, zoals de wintereik. Ecologen noemen natuurgebied Hoge Venterink een ‘A-locatie bos’, vanwege de zeer zeldzame inheemse boomsoorten. Tussen de stukken die zijn ingeplant met uitzonderlijke soorten, zijn ook gedeeltes onbeplant gebleven. Daar kunnen andere bomen zich spontaan vestigen, zodat een gemengd bos ontstaat.

Wat kun je in het natuurgebied doen? Wandel vrij rond op paden in het natuurgebied Honden zijn van harte welkom in het bos, mits aangelijnd

Hoe is het bos te bereiken? Het bos ligt ten zuiden van Oldenzaal. Vanaf het station Oldenzaal is het natuurgebied ongeveer vijf minuten met de fiets. Het natuurgebied is te betreden vanaf de Burgemeester Wallerstraat.

contactinformatie

 

Burgemeester Wallerstraat 160
7574 AX Oldenzaal

voorzieningen

  • Natuur

Tip je vrienden

facebook twitter