Parkeergarage De Driehoek

De parkeergarage onder De Driehoek is ruim opgezet, kent een relatief goedkoop parkeertarief en biedt enorm veel gemak.Je parkeert namelijk onder de winkels en je bent daardoor direct in het centrum van Oldenzaal.

Het ontstaan van een uniek winkelcentrum

In januari 1992 waren het hotelier Hans ter Stege en Hema-directeur Wim Goldschmidt die de krant haalden met het gewaagde nieuwbouwplan voor het tweede overdekte winkelcentrum in Oldenzaal. De hindernissen waren groot, maar de vastberadenheid was nog groter.

In de eerste planschetsen werden enkele bestaande panden in het gebied Kloosterstraat, Nagelstraat en Boterstraat behouden. De hindernissen waren echter talrijk en hardnekkig. In mei 1995 kopte dagblad Tubantia heel somber: "Streep door De Driehoek". Snel daarna zorgde bouwvereniging WBO er met nieuwe ramingen voor dat het plan voor het te bouwen winkelcentrum weer levensvatbaar werd ; ook de Oldenzaalse politiek stak een stevige helpende hand toe. Het nieuwbouwplan was eenvoudigweg te mooi om te laten sneuvelen. Ontwikkelingsmaatschappij Forum Invest uit Naarden waagde eind 1995 de sprong in het diepe met een gedurfd plan om De Driehoek definitief op de rails te krijgen. Het duurde nog tot 1998 voordat er een brede overeenstemming was tussen alle betrokken partijen. Er werd een schitterend ontwerp gepresenteerd, gebaseerd op winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk.


Agnesklooster

In mei 1998 werd begonnen met het sloopwerk van een uniek en oud stukje Oldenzaal: het terrein waarop onder meer de oude Radboud-mavo is gebouwd. Hier stond in vroegere eeuwen het Agnesklooster (De ontstaansgeschiedenis hiervan gaat terug tot 1380; tijdens de jaren van de Beeldenstorm ging het klooster over in reformatorische handen en in 1870 werd het gesloopt). Tijdens de sloopwerkzaamheden stelden de vrijwilligers zoveel mogelijk restanten van het oude klooster veilig. Een deel hiervan is permanent geposeerd in museum Het Palthehuis. Een oude waterpunt bleef in de oude staat bewaard en is nog altijd te bewonderen in de parkeerkelder van De Driehoek.

De bouw van het overdekte winkelcentrum verliep voorspoedig. Het complex met ruim veertig winkelunits, ruime en hoge wandelpassages, appartementen en een immense parkeerkelder wordt ondersteund door meer dan 800 betonnen kolommen. Oldenzaal was destijds helemaal in de ban van De Driehoek. Dagelijks volgden tientallen belangstellenden de bouw. Een kolossale bouwkraan bepaalde maandenlang de skyline van Oldenzaal. In oktober 1999 volgde de opening van De Driehoek. In 2000 werden fraaie doorgangen gerealiseerd naar winkelcentrum In den Vijfhoek en naar de Markt.

Of bekijk de website www.winkelcentrumdedriehoek.nl/parkeren/parkeergarage-in-oldenzaal

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:30
dinsdag 08:00 - 18:30
woensdag 08:00 - 18:30
donderdag 08:00 - 18:30
vrijdag 08:00 - 22:00
zaterdag 08:00 - 18:30
zondag gesloten

Zondag gesloten, behalve op koopzondagen: 09:00 tot 18:00 uur


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Er is een trap aanwezig
  • Invalidenparkeerplaats
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter