Minuutje Manuel

Andre Manuel: "Twente is een streek van vele tradities. Niet uit conservatisme."

Geschreven door

Andre

Leestijd 1 minuten 2269 x bekeken

Twente is een streek van vele tradities. Niet uit conservatisme. Al zal er wel eens een conservatief staan te kijken naar een brandend paasvuur.

Bekijk de video
Bekijk video

U moet dat paasvuur dan ook zien als een gebeurtenis waar we alle verschillende politieke opvattingen bij elkaar brengen. Wat is er nou mooier dan het tuinafval van een VVD’er samen met een bos verwelkte rozen van een PvdA’er in de fik te zien vliegen? Het traditionele paasvuur houden we in Twente ieder jaar wel op veilige afstand van de bebouwde kom, het is hier Scheveningen niet. Verdere tradities in Twente zijn de ouderwetse boerendansgroepen en het jaarlijkse futuristische Gogbot-festival. Hier doen we niet moeilijk over de verschillen. U mag hier op klompen dansen en zingen van de Driekusman. En u mag hier helemaal in de war raken van een provocerend kunstwerk.

Deel dit artikel met vrienden

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Oldenzaal

  1. Nieuws & Tips

    Agenda april 2024

    Geschreven door Wieke
  2. Typisch Oldenzaal

    De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

    Geschreven door Susanne
  3. Typisch Oldenzaal

    Proef de Twentse gastvrijheid op de Oldenzaalse warenmarkt!

    Geschreven door Marieke
  4. Nieuws & Tips

    Vintage is hot!

    Geschreven door Susanne

Tip je vrienden

facebook twitter