Ondernemer in de spotlight

Ondernemer in de spotlight! De Groote Markt is weer een mooie aanwinst rijker!

Geschreven door

Marieke

Leestijd 3 minuten 2156 x bekeken

Het oude pand van Movies is namelijk nieuw leven ingeblazen door Bas Boerrigter en Thijs Althanning.

Als vanouds
Zo zal het weer voelen voor Bas Boerrigter en Thijs Althanning. In 1994 waren ze al collega’s van elkaar en werkten ze samen in het toenmalige Movies. Movies, destijds een begrip in Oldenzaal en omstreken en gevestigd in het pand waar de twee rasechte horecamannen op vrijdag 5 mei jongstleden met Café Vanouds van start zijn gegaan.

In 2005 nam Bas De Engel over en runde Thijs Movies. Beide begin 20 jaar en er werd toen al regelmatig samen een biertje met elkaar gedronken. Ondanks dat Thijs 17 jaar lang een uitstapje maakte in de online marketing, bleef het horecabloed bij hem stromen. Hij wist, dat als zijn kinderen ouder zouden zijn, hij terug zou keren in de horeca. Toen hij bij De Engel zat en als vanouds een biertje dronk met Bas, kwam het idee om samen het oude pand van Movies nieuw leven in te blazen. Onafhankelijk van elkaar werd er een moodboard gemaakt en werden hun ideeën en financiële verwachtingen op papier gezet. Toen ze na een paar weken weer bij elkaar kwamen, bleken er enorm veel overeenkomsten te zijn in het plan wat ze beiden voor ogen hadden. Dit was een goed teken en er werd geproost op de start van Café Vanouds.

Maar hoe kwamen ze nou op de naam Vanouds?
In oktober 2022 werd de huurovereenkomst getekend, om gelijk in november te beginnen met verbouwen. Via een kameraad kwamen ze in gesprek met Peter Roozeboom, o.a. interior architect bij Heineken, die hun enthousiaste ideeën aanhoorde en aanvulde waar nodig. Maar dit bleek praktisch niet nodig te zijn, alleen was er nog steeds geen naam bedacht. Nadat Peter ook hoorde van de gezamenlijke geschiedenis van Bas en Thijs, was het duidelijk: Het voelt, wordt en is weer zoals Vanouds! En zo was de naam voor het nieuwe café een feit.

Leuke plek, lekkere hapjes: Alles komt bij café Vanouds voorbij
Afgelopen vrijdag 5 mei was de officiële start van dit prachtige café. Een moderne, creatieve en kleurrijke inrichting met hoge tafels en heerlijke krukken om op te zitten. Waar je samen met je vrienden, familie of date kunt genieten van een drankje en een lekkere borrelhap of plank. En natuurlijk zullen de welbekende nacho’s, waar Movies vroeger al om bekend stond, niet ontbreken op de borrelkaart. Er is een aanbod voor elk wat wils. De sfeer is gezellig, zowel voor als achter de bar en iedereen is er welkom. Het belangrijkste is de gastvrijheid en dat iedereen zich prettig voelt bij Café Vanouds. En heb je een feestje te vieren of zoek je een mooie locatie om te vergaderen? Dan is de bovenverdieping van Café Vanouds hier meer dan geschikt voor!

Een feest van herkenning voor jong en oud, dus kom snel zelf de sfeer proeven bij Café Vanouds!

Deel dit artikel met vrienden

Marieke

Marieke komt van oorsprong uit Losser, maar woont nu al 20 jaar in Boeskoolstad. Echter is ze al haar hele leven te vinden in Oldenzaal en heeft de stad met de blauw gele kleuren en de mooie Plechelmustoren altijd een aantrekkingskracht op haar gehad. Niet gek dus, dat Oldenzaal uiteindelijk haar thuis is geworden.

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Nieuws & Tips

  Agenda april 2024

  Geschreven door Wieke
 2. Typisch Oldenzaal

  De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

  Geschreven door Susanne
 3. Typisch Oldenzaal

  Proef de Twentse gastvrijheid op de Oldenzaalse warenmarkt!

  Geschreven door Marieke
 4. Nieuws & Tips

  Vintage is hot!

  Geschreven door Susanne

Tip je vrienden

facebook twitter